Friday, August 15, 2008

Caldurile astea, nu ai ce rasufla

E cald, zilele astea va fi cald. Seara transpir pt ca am baut ziua multa apa. Altfel nu pot, ceva nu ajunge. Bine ca macar apa este. Si cind stau si ma gindesc, oare si inainte era asa de cald? Oare cind eram mic tot erau atitea grade? Desi atunci suportam mult mai usor caldura, pe cind acum nu mai rezista Suflarea. Deas putea as sta toata ziua in bazin, pina nu voi mai avea forte de inotat, desi e asa de placut. Dar poti sa faci si insolatie daca nu e umbra. Asa ca mai bine baia de acasa ..... si pe urma iar siruri de transpiratie. Si hainele trebuie sa le schimbi in fiecare zi. Daca baietii isi mai permit sa umble cu un tricou 3 zile, in conditiile astea trebuie neaparat sa il schimbi.

Codul galben de caniculă, prelungit

BUCUREŞTI / 14:58, 15.08.2008

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat peste 900 de solicitări în cursul zilei de joi, iar aproape 60 de persoane au căzut în stradă din cauza caniculei, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unei statistici a Ministerului Sănătăţii, la nivelul celor 15 judeţe avertizate cu cod galben de caniculă - Teleorman, Arad, Bihor, Giurgiu, Brăila, Galaţi, Dolj, Călăraşi, Olt, Vaslui, Timiş, Ialomiţa, Caraş Severin, Mehedinţi, Ilfov - şi în municipiul Bucureşti nu au fost înregistrate decese, însă au fost 130 de persoane căzute în stradă, dintre care 59 în Bucureşti, cifre care se încadrează în limitele obişnuite la nivel naţional.

Numărul de solicitări la Serviciile de Ambulanţă Judeţene au fost în creştere faţă de ziua de miercuri, de 3.568.

Şi la Bucureşti au fost, joi, mai multe solicitări de ambulanţe, 924, în timp ce 2.886 de persoane s-au prezentat la Unităţile de Primire Urgenţe ale spitalelor, mai puţine decât miercuri. Pentru intervenţie au fost mobilizate 484 de ambulanţe.

În zonele avertizate cu cod galben au fost instalate 637 de puncte de prim ajutor împreună cu primăriile locale, din care 357 în Bucureşti.

Temperaturile au fost, joi, la limita codului galben şi în judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Buzău, Bacău, Vrancea, Tulcea şi Dâmboviţa, unde nu au fost înregistrate decese din cauza caniculei, iar numărul persoanelor căzute în stradă a fost de 43, cele mai multe în Bacău, Dâmboviţa şi Prahova.

Serviciile de Ambulanţă Judeţene au înregistrat 1.402 solicitări şi au mobilizat pentru intervenţie 363 de maşini.

În judeţele amintite au fost instalate 110 puncte de prim ajutor.

www.mediafax.ro

1 comment:

chris said...

Hello
a small mark at the time of my passage on your very beautiful blog!
congratulations!
thanks for making us share your moments
you have a translation of my English space!
cordially from France
¸..· ´¨¨)) -:¦:-
¸.·´ .·´¨¨))
((¸¸.·´ ..·´ -:¦:-
-:¦:- ((¸¸.·´* ~ Chris ~ -:¦:-
http://SweetMelody.bloguez.com
http://sweetmelody.vefblog.net